MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 
Erdészeti igazgatás / Bírságok

- Erdővédelmi bírság- gallygyűjtés

Az Erdőtörvény 61§ (1) bekezdés c; pontja szerint élő fáról, cserjéről gallyat, díszítő lombot levágni, mohát gyűjteni tilos (kivéve az erdőgazdálkodó által végezhető/végeztethető minőségi törzsnevelést elősegítő nyesést), agy aki ezt a szabályt megszegi, a gyűjtött mennyiségtől függően 50 és 500 ezer forint közötti erdővédelmi bírságra számíthat.

Erdei haszonvételnek számít az elhalt fekvő fa és gally gyűjtése, elhalt száraz ág nyesése. Ezen erdei haszonvétel gyakorlását az erdőgazdálkodó jogosult meghatározni, tehát engedélye nélkül  nem lehet gyakorolni, és a gyűjtés során is be kell tartani, hogy a tevékenység nem károsíthatja, veszélyeztetheti az erdő biológiai sokféleségét,talaját, természetes felújulását,a védett természeti értékekekt valamint az erdei életközösséget. Aki a tevékenységet az erdőgazdálkodó hozzájárulása nélkül végzi, vagy az erdei haszonvételek gyakorlására vonatkozó szabályokat megsérti, alkalmanként 10.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedő erdővédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design