MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 
Támogatások / Erdészeti potenciál

2017-2020 Erdészeti potenciál helyreállítás

Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása

VP5-8.4.1-16

Abiotikus erdőkárok következtében szükségessé váló pótlási, újraerdősítési munkálatok elvégzéséhez igényelhet vissza nem térítendő támogatást az erdőgazdálkodó.

Támogatási kérelem (amely egyben kifizetési kérelem is) az Egységes Kérelem részeként nyújtható be, a helyreállítás elvégzését követően.

Helyreállítási alaptámogatásból, illetve meredek területeken kiegészítő támogatásból állhat.

Legkisebb támogatható terület: 0,5 ha

Csak 2014. július 1. után bekövetkezett káresemény utáni helyreállításra igényelhető, ha a bejelentett károsodás legalább 50%-os.

A pótlásra, újraerdősítésre járó alaptámogatás összege hektáronként 1097-2103 euronak megfelelő forintösszeg közötti. Célállomány-típus csoportonként a kár mértékétől, és a helyreállítási módtól függően meghatározott, normatív, és területalapú.

A benyújtott kérelmeket pontozzák, az összpontszám alapján országos rangsort állítanak fel, és a rendelkezésre álló keret figyelembevételével hozzák meg a támogatási döntést. (egyszerűsített kiválasztási eljárásrend, szakaszos – évenkénti - elbírálás)

 

A honlapunkon megjelenő információk nem teljeskörűek, és csak tájékoztató jellegűek. A részletes és aktuális feltételeket, határidőket a támogatási, és egyéb jogszabályok, rendelkezések, határozatok, hivatalos felhívások, közlemények tartalmazzák.

A támogatási lehetőségekről, felhívásokról, azok módosulásáról - az eddigi gyakorlattól eltérően az alábbi internetes elérhetőségen szerezhetnek információkat:

https://www.palyazat.gov.hu/

 

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design