MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 
Erdészeti igazgatás / Nyilvántartásba vétel

Erdőgazdálkodó nyilvántartásba vétele

Erdőgazdálkodó nyilvántartásba vételi eljárás:

Eljáró hatóság: Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály (4024 Debrecen, Kossuth u. 12-14) a Szabolcs –Szatmár - Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok Megyében  található erdők esetében.

Kérelemre induló eljárás, formanyomtatvány használata kötelező (elérhető: https://nfk.gov.hu/Erdeszet___Nyomtatvanyok_news_303)

A nyilvántartásba vételi eljárás díja: 2017.szeptember 1-e után indult ügyekben nem kell eljárási díjat fizetni.

Az eljárás folytatása során ellenőrzésre kerül a használati jogcímet igazoló dokumentumok (lásd: Jó tanácsok; Erdőgazdálkodó szeretnék lenni) vizsgálata, és a kérelemmel érintett ingatlan-nyilvántartási valamint Országos Erdőállomány Adattári adatok

Az Erdőtörvény 2017. szeptember 1-én hatályba lépett módosító rendelkezéseit valamennyi ezt követően indult ügyben alkalmazni kell! A kérelem beérkezésének napja az irányadó, nem a kérelemmel benyújtott szerződések kelte!!

Eljárási határidő:

2017.szeptember 1 és 2017.december 31 között indult ügyekben 45 nap.

2018.január 1-étől indult ügyekben 90 nap.

Eredménye az eljárásnak: "JOGOT KELETKEZTETŐ" hatályú: az erdőgazdálkodót a jogerős nyilvántartásba vételi határozat alapján illetik meg az erdőgazdálkodói (nem tulajdonosi, hanem speciális használati) jogok és terhelik ezen kötelezettségek (a határozat végleges, jogorvoslati lehetőség kézhezvételtől számított 30 napon belül közigazgatási per útján).

Az erdőgazdálkodó egyedi azonosítót – erdőgazdálkodói kódot -  kap, ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 813 ….  számmal kezdődik és bekerül a földrészlethez és erdőrészlethez kapcsoltan az Adattárba. Ettől kezdve bármilyen kérelmet vagy bejelentést tesz az erdőfelügyeletre ezt az erdőgazdálkodói kódot IS fel kell tüntetnie a beadványon. 

 

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design