MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 
Események, rendezvények

Megyejárás 2.állomás - Tunyogmatolcs, 2017.02.23. 17.00

A MERD megyejárást szervez: második állomás Tunyogmatolcs, Művelődési Ház, 2017.02.23. 17.00 óra

    Székhelyünkre betérő ügyfelek véleményeire és igényeire alapozva Egyesületünk elhatározta, hogy megyejárás keretében kihelyezett tájékoztató fórumokat tart a megyénkben élő, erdőgazdálkodók, erdőtulajdonnal rendelkezők vagy fakitermeléssel kapcsolatba kerülő személyek részére. Ennek keretében ingyenes, bárki számára elérhető erdészeti jogi és erdészeti szakmai tanácsadási fórumokat szervezünk. Azt tapasztaljuk, hogy korunk felgyorsult és digitális információkra épülő világában továbbra is fontos az információ hagyományos módon történő közvetítése azok számára, akik valamilyen okból nem rendelkeznek a megfelelő informatikai háttérrel, vagy egyszerűem idegenkednek annak használatától. A fórumokon szeretnénk közérthetően megismertetni az érintettekkel az erdőgazdálkodással, fakitermeléssel kapcsolatos, közelmúltban többször is változó szabályokat.

 Az elkövetkezendő években, megyénkben több község is érintett lesz körzeti erdőtervezéssel, így várhatóan kollektív problémákkal kell majd szembesülnie az érintett erdőtulajdonosoknak, erdőgazdálkodóknak. Ezek megoldása, és a negatív következmények elkerülése érdekében tartjuk fontosnak az előzetes tájékoztató, felvilágosító fórumok megtartását, ami által redukálhatjuk a tájékozatlanságból fakadó kötelezettség teljesítésének elmulasztását, és az ezek okán lefolytatott hatósági eljárások negatív következményeinek hatásait.

Megyejárásunkat a Szatmár-Nagyecsedi Erdőtervezési Körzettel érintett községekben kezdjük, első állomásunkat Mátészalka-Nyírkáta-Nyírcsaholy-Nyírmeggyes lefedettséségben szervezzük, de természetesen minden érdeklődő számára elérhető a rendezvény. A fórumon mind erdészeti jogi, mind erdészeti szakmai információkat kaphatnak az érdeklődők, részletei a meghívón találhatóak.

Kapcsolódó dokumentumok

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design