MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 
Jótanácsok / Jó erdőtervet szeretnék

Gazdálkodói közreműködés

Az erdőgazdálkodónak joga van közreműködni a készülő körzeti erdőtervezés folyamatában. Ha van elképzelése a következő 10 év feladatairól, akkor azt írásban benyújthatja az erdészeti hatósághoz. Amennyiben ez nem ütközik jogszabályba, akkor az erdőtervezők beépítik a tervbe. A terepi munkákat követően kerül sor a részletszintű tárgyalásra, amelyre minden gazdálkodót külön értesítéssel meghívnak. Fontos és elengedhetetlen a gazdálkodó részvétele az egyeztetésen, mivel itt rögzítik a következő 10 év gazdálkodási lehetőségeit és kötelezettségeit. A gazdálkodó meghatalmazással is képviseltetheti magát, általában az erdészeti szakszemélyzet útján.

Fontos tudnivalók:

Akác erdőfelújítások esetében semmi nem tiltja az akác sarjaztatást, ezért a gazdálkodó kérésére az erdészeti hatóság rögzíti, mint erdőfelújítási változatot.

A nem védett természeti területen lévő NATURA 2000 erdőterületeken semmi nem kötelezi az erdőgazdálkodót erdőszerkezet átalakítás végrehajtására.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design